Ønsker du at få koncerterne ind i din egen elektroniske kalender, så tryk her og tryk derefter på knappen “+googlekalender”  i nederste højre hjørne.

Julekoncerter på Klitten:

Julekoncert i Helligåndskirken i Hvide Sande
søndag den 5. december kl. 16.00

Advents og Julekoncerten i Helligåndskirken synges af Vor Frelsers Kirkes kor fra Esbjerg, dirigeret af Mikkel Andreassen. Koncerten byder på en smuk blanding af nyt og gammelt. Musikken ved årets julekoncert vil således spænde over hele fem århundreder; fra renæssancen til nutiden, med musik af bl.a. Prætorius, Hassler, Carl Nielsen, N. W. Gade, Rachmaninov og Morten Lauridsen. Ud over kor og orgelmusik, vil der være mulighed for at synge med på nogle af julens salmer.

Vor Frelsers Kirkes Kor er en frodig blanding af konservatoriestuderende, uddannede sangere og musikere samt velsyngende amatører. Ved opførelser af større og mere krævende værker, suppleres koret med tidligere medlemmer samt tilrejsende korsangere fra hele Danmark. Korets repertoire rækker fra renæssancen til nutidig kompositionsmusik, dog med særlig vægt på romantisk og nyere musik. I 2008 opførte koret, som det første kor i Danmark, Rachmaninovs Skt. Chrysostomos Liturgi op. 31, ligesom de i 2012 udgav hele Rachmaninovs Vesper på CD. Disse koncerter blev modtaget med stor begejstring af både anmeldere og publikum. Koret er ofte blevet fremhævet for dets medrivende og udtryksfulde fremførelser.

Da det er 3. gang Vor Frelsers Kirkes kor fra Esbjerg holder koncert i vores skønne kirke, så vi kan glæde os rigtig meget til at høre – og for nogles vedkommende genhøre Vor Frelsers Kirkes kor fra Esbjerg synge julen ind!

 

Julekoncert i Haurvig kirke
torsdag den 9. december kl. 19.30

Ingen jul uden julesang og messingklang. Traditionen tro gæster Skjern Messing Kvintet igen Haurvig Kirke torsdag den 9. december kl. 19.30. Kvintetten spiller både kendte og mindre kendte julemelodier. Vi skal alle synge med på de kendte julesalmer ledsaget af smukke orgeltoner. Kom og vær med, når vi med sang, messing- og orgeltoner venter på julens komme – og traditionen tro slutter af med Dejlig er jorden.

Efter koncerten er menighedsrådet vært ved kaffebordet i Haurvig Missionshus.

 

Nytårskoncert – gudstjeneste i Helligåndskirken
søndag den 2. januar 2022 klokken 19.30 

Vi glæder os til at fejre det nye år med en festlig nytårskoncert – Gudstjeneste i Helligåndskirken. Nytårsmusikken leveres af sangeren Pernille Tommerup og violinist og bratschisten Sigrid Kongshøj-Munch. De 2 musikere akkompagneres på klaver af kirkens organist Anne-Marie Hjelm, og liturgien ligger i hænderne på sognepræst, Birgit Morsing Madsen.

Fælles nytårssalmer vil veksle med festlige operettetoner og valsemelodier, – og champagneproppen kommer selvfølgelig også til at knalde i Lumbys Champagnegalop, inden der rundes af med meditativ violinmusik, bøn og velsignelse og en stille aftensalme.

Pernille Tommerup har eksamen fra Vestjysk Musikkonservatorium med efterfølgende studier i New York og København. Hun har sunget partier i både operette-, musical- og opera-forestillinger på Den Ny Opera og med Sydvestjysk Operaensemble og været tilknyttet deres børneopera-kompagni. Hun er fast tilknyttet Harry Grams Wienerensemble. Pernille underviser på Varde Musik- og Billedskole, på Ringkøbing-Skjern Musikskole og Musisk Oplysnings Forbund i Esbjerg.

Sigrid Kongshøj-Munch er projektleder på Hvide Sande Masterclass. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har spillet solo-, kammermusik- og orkesterkoncerter, uropførelser, samt lavet indspilninger, TV- og teaterproduktioner. Sigrid spiller i Trio con Spirito. Hun har spillet i DR Symfoniorkester, Det Kongelige Kapel, Copenhagen Phil, Aalborg Symfoniorkester og haft ansættelse som bratschist i Ensemble Storstrøm. Sigrid er desuden fastansat på Tårnby musikskole.

Anne-Marie Hjelm er organist og korleder ved Kirkerne på Klitten. Desuden pianist, foredragsholder og initiativtager til Hvide Sande Masterclass.
Hun er uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium, Aarhus universitet og Løgumkloster Kirkemusikskole.
I en lang årrække lektor i musik og studievejledning samt kordirigent ved Det kristne Gymnasium. Herudover underviser ved Ringkøbing musikskole.
Anne-Marie er initiativtager til kunstprojekterne ”Kunst i Manøvregangen” og ”Tro og Kunst” i Hvide Sande.
Modtager af Ringkøbing-Skjern Kommunes Kulturpris og udnævnt til Grænsebryder, Ringkøbing Fjord i 2007.

 

Kyndelmisse koncert-gudstjeneste i Haurvig kirke
30. januar 2022 kl. 19.30

Sangeren Inger Kold medvirker ved vores traditionelle Kyndelmisse koncert-gudstjenste i Haurvig Kirke søndag 30. januar klokken 19.30. Inger Kold og jeg har givet mange koncerter sammen i det vestjyske i forbindelse med forskellige begivenheder så som åbninger af ”Kunst i Slusen” og ” Giro d´Italia” på gennemfart i Søndervig og i forbindelse med Kyndelmisse i Haurvig for adskillige år siden.

– Så med denne koncertgudstjeneste genforenes vi som musikere og venner, – og det glæder vi os rigtig meget til!
Her kommer lidt oplysninger om Inger Kold:

Inger Kold – er uddannet mezzosopran fra Vestjysk Musikkonservatorium. Her debuterede hun fra i 2006 med flotte anmeldelser.

Inger Kold er kirkesanger i Torsted -Hover -Ølstrup pastorat og har sideløbende med koncert virksomhed undervisning på Struer Musikskole og Holstebro Frie Musikskole. Herunder også stor erfaring i at undervise borgere med nedsat lungefunktion i bedre vejrtræknings teknik.

Aftenen markerer Kyndelmisse, midvinter, som er vinterens vendepunkt mod forår og lysere tider. – Den er bygget op omkring læsning af bibeltekster, der fortæller om lysets komme til jord : Skabelsen og lysets komme til jord i barnet i Bethlehem, Kristus, som netop har været centrum i vores fejring af julen. Vekslende med disse tekstlæsninger vil menigheden synge fællessalmer og Inger Kold synge solosatser, som passer til bibelteksterne. Kirkens organist, Anne-Marie Hjelm akkompagnerer menigheden og sangerne.

Den smukke kirke i Haurvig vil være oplyst af levende lys, og vejen op til kirken vil være smykket af stormlygter med levende lys. – Efter gudstjeneste  koncerten inviterer menighedsrådet alle på kaffe i Haurvig Missionshus, som fungerer fint som menighedslokaler for kirken.

Der er gratis adgang for alle til koncert gudstjenesten og efterfølgende kaffebord.

5. december 2021
Julekoncert i Helligåndskirken v. Vor frelser Kirkes kor, Esbjerg
  Kl.: 16:00
9. december 2021
Julekoncert i Haurvig Kirke v. Skjern Messingkvintet under ledelse af Torben Hvergel samt organist Anne-Marie Hjelm
  Kl.: 19:30
30. august 2022
Orgelkoncert i Helligåndskirken v. Kai Krankenberg, Husum
  Kl.: 19:30

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten

20160821_102740

20160821_102740

anne marie hjelm

Anne Marie Hjelm
En produktion fra Kirkebladet.nu