Ønsker du at få koncerterne ind i din egen elektroniske kalender, så tryk her og tryk derefter på knappen “+googlekalender”  i nederste højre hjørne.

Kyndelmisse koncert-gudstjeneste i Haurvig Kirke 2. februar 2020 kl. 19.30

Sangerne Pernille Tommerup og Henrik Gantzel medvirker ved vores traditionelle Kyndelmisse koncert-gudstjenste i Haurvig Kirke søndag 2. februar klokken 19.30. Pernille og Henrik har ofte holdt koncerter sammen, mange gange også med mig, Anne-Marie, som akkompagnatør. – Så med denne koncertgudstjeneste genforenes vi som musikere og venner, – og det glæder vi os rigtig meget til!
Her kommer lidt oplysninger om de 2 sangere:

Pernille Tommerup: Pernille trådte sine barnesko på Sydsjælland i Haslev, hvor hun altid har sunget. Hun flyttede til Vestjylland som 25-årig, hvor hun tog en Diplomeksamen fra Vestjysk Musikkonservatorium med efterfølgende studier i New York og hos Tonny Landy i København. Pernille har i sit professionelle virke sunget partier i både operette-, musical- og opera-forestillinger på Den Ny Opera og med Sydvestjysk Operaensemble i værker som ”Tryllefløjten”, ”Orfeus i Underverdenen”, ”Farinelli” og igennem ca.14 år været tilknyttet deres børneopera-kompagni. Siden 2001 har hun været fast tilknyttet Harry Grams Wienerensemble og medvirket ved Nytårskoncerter og Wienermatineer. Pernille underviser til daglig på Varde Musik- og Billedskole og på Ringkøbing-Skjern Musikskole og Musisk Oplysnings Forbund i Esbjerg, hvor Pernille er bosiddende.
Henrik Gantzel sangkarriere startede allerede som 9-årig i Treenighedskirkens Drenge- og Mandskor i Esbjerg. Henrik er uddannet klassik sanger ved Syddansk Musikkonservatorium. Udover at fungere som aktiv koncertsanger, har han medvirket ved en lang række musicals i blandt Herning Kongrescenter og på friluftsscenen til Varde Sommerspil. Her har man blandt andet kunne opleve ham som politiinspektør Javert i Les Miserablés, General Peron i EVITA og sidst i rollen som Æsel i musicalen SHREK. Derudover har han en lang årrække været tilknyttet Den Ny Operas børneoperakompagni, som formidler opera til børn på en sjov og vedkommende måde. Henrik Gantzel deltog også i Kyndelmisse gudstjenesten i Haurvig Kirke i februar 2019. Han er i dag bosiddende i København, men har for år tilbage været bosat i Ringkøbing med sin familie.

Aftenen markerer Kyndelmisse, midvinter, som er vinterens vendepunkt mod forår og lysere tider. – Den er bygget op omkring læsning af bibeltekster, der fortæller om lysets komme til jord : Skabelsen og lysets komme til jord i barnet i Bethlehem, Kristus, som netop har været centrum i vores fejring af julen. Vekslende med disse tekstlæsninger vil menigheden synge fællessalmer og Pernille og Henrik vil synge duetter og solosatser, som passer til bibelteksterne. Kirkens organist, Anne-Marie Hjelm akkompagnerer menigheden og sangerne.

Den smukke kirke i Haurvig vil være oplyst af levende lys, og vejen op til kirken vil være smykket af stormlygter med levende lys. – Efter gudstjeneste  koncerten inviterer menighedsrådet alle på kaffe i Haurvig Missionshus, som fungerer fint som menighedslokaler for kirken.

Der er gratis adgang for alle til koncert-gudstjenesten og efterfølgende kaffebord.

Vel mødt!
Anne-Marie Hjelm

 

Koncert med 2 Herrekor i Helligåndskirken

ARION-koret fra Aarhus gæster Hvide Sande søndag den 29. marts for at holde koncert i Helligåndskirken kl. 16. Klittens Tenorer fra Hvide Sande er inviteret til at medvirke ved koncerten ved at synge sammen med ARION koret og selv bidrage med et par sange.

Vi glæder os til besøget og samarbejdet for i modsætning til vores lokale tenorer, så har ARION koret en meget lang tradition og historie bag sig.

ARION-koret (Herrekoret ARION) er stiftet i 1893. I de første mange år var ARION Haandværker-foreningens kor, og utallige koncerter er derfor afholdt i Haandværkerforeningen. I 1898 optrådte man for første gang i velgørende øjemed til fordel for de efterladte til ofrene for en frygtelig togulykke i Gentofte, med 33 dræbte og mange sårede.

Af opgaver fra de første år kan nævnes deltagelsen i det store fælleskor ved åbningen af landsudstillingen i 1909 med selveste Carl Nielsen som dirigent. I 1934 blev ARION’ernes stemmepragt for første gang transmitteret via Statsradiofonien, og i 1941 medvirkede ARION ved indvielsen af Aarhus Raadhus.
100-års fødselsdagen i 1993 blev storslået, både med reception og festmiddag og med en velbesøgt jubilæumskoncert i Musikhuset Aarhus Store Sal.
ARION-koret har gæstet mange forskellige lande og holdt koncerter i blandt andet Polen, USA og Kina, – og deltaget i internationale sangkonkurrencer med flot resultat.

Ved koncerten i Helligåndskirken vil der blive sunget et frodigt, blandet program af sange og salmer.

Der er gratis adgang til koncerten.

 

Forårskoncert i Helligåndskirken

Forårskoncerten 2020 finder sted søndag den 17. maj kl. 16.00 i Helligåndskirken. Programmet bliver helt sikkert festligt og farverigt, for der er masser af musik knyttet til kirkens arbejde:

Gospelkids, Hvide Sande er et nyt og frodigt kor i Hvide Sande. Hver uge mødes en flok sangglade børn for at synge, danse og hygge sig om gospelsang i missionshuset ”Arken”. – Koret, som ledes af Ida Kaas, medvirker for første gang ved forårskoncerten i Helligåndskirken.

Kirkekoret ved Helligåndskirken, som medvirker ved alle gudstjenesterne i kirken – både med at støtte menighedssangen, korsvarene og sang under altergang, – men også ofte med flerstemmig korsang enten som indledning eller afslutning på gudstjenesten. – Der er 20 sangere i Kirkekoret ved Helligåndskirken.

– Så er der Klittens Tenorer, 8 muntre, velsyngende herrer, som ofte høres synge ved lokale arrangementer.

– Ligesom til juledagshøjmessen inviteres alle sognets instrumentalister til at spille med på fællessalmerne til forårskoncerten.

Kom og LYT – SYNG og SPIL med på sangene til Forårskoncerten 2020 i Helligåndskirken. – Der bliver noget for enhver smag – og der er gratis adgang.

Late Summer Festival 17.-21. august 2020

Hvide Sande Masterclass 19.-26. september 2020

29. marts 2020
Koncert i Helligåndskirken v. Arion koret og Klittens Tenorer
  Kl.: 16:00
17. maj 2020
Forårskoncert i Helligåndskirken m. Gospel Kids, Helligåndskirkens kor og Klittens Tenorer
  Kl.: 16:00
17. august 2020
Late Summer Festival
  Kl.: 00:00
19. september 2020
Masterclass
  Kl.: 00:00
22. november 2020
Koncert i Helligåndskirken v. Odense Kammerkor
  Kl.: 16:00
6. december 2020
Julekoncert i Helligåndskirken v. Maj-Britt Dørken og Hans Jørgen Østerby
  Kl.: 19:30

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten

20160821_102740

20160821_102740

anne marie hjelm

Anne Marie Hjelm
En produktion fra Kirkebladet.nu