Ønsker du at få koncerterne ind i din egen elektroniske kalender, så tryk her og tryk derefter på knappen “+googlekalender”  i nederste højre hjørne.

Koncert med Royal Danish Brass i Helligåndskirken tirsdag den 30. juli kl. 19.30 

Entré 100 kr.

Det danske blæserensemble par excellence gæster Hvide Sande med et spændende og afvekslende koncertprogram. Musik med gode historier fra renæssancen, barokken, klassikken og romantikken, og med stykker af komponisterne John Dowland, Jeremiah Clarke, Ludvig van Beethoven, Friedrich Kuhlau, Fuzzy og Vittorio Monti. Ensemblet er på sin årlige Sommerkoncertturné på cykel – også kaldet ’Brass on Bikes’ – for femte gang i træk, hvor de fem kongelige  musikere / cykelryttere tilbagelægger 350 km og optræder ved seks koncerter på seks dage. Royal Danish Brass blev grundlagt i 1977 af fire unge messingblæsere i Det Kongelige Kapel og én af stifterne er med på turen, basunisten Keld Jørgensen – ensemblets absolutte senior – som vil præsentere aftenens program med små anekdoter og spændende fakta, forstås. Entreen dækker både koncertoplevelsen og én af Royal Danish Brass’ (mange) CDer efter eget valg. Medvirkende: Lars Ejlif Hansen, trompet og piccolotrompet, Andreas Jul Nielsen, trompet, Henning Hansen, horn og lur, Keld Jørgensen, basun og lur, Christian Bay, tuba, Nikolaj Richardt Jørgensen, mekaniker, roadie, stage manager.

*********************************

Alsangsaften, sange for alle ”Sommer og Sol – og sangglæde” i Helligåndskirken

Endnu en gang slår Helligåndskirken i Hvide Sande dørene op til en aften med festlig fællessang i den lyse sommeraften. Det er tirsdag den 6. august kl. 19.30. Denne aften bliver fyldt med sangglæde og livsglæde, alt sammen akkompagneret af glade klaverklange. Sognepræst Daniel Kristiansen og organist Anne-Marie Hjelm har sammensat aftenens program med de bedste folkelige sange og salmer, både de gammelkendte klassikere, men også nye ukendte overraskelser.

Alle sangglade klitboere og turister i Vestjylland – uanset alder – inviteres til at komme og synge med! – Her knytter vi den røde tråd sammen gennem tiden i et fælles åndedræt i glæde over livet, naturen og sangen.

Og så er det ganske gratis!

*********************************

Late Summer Festival Hvide Sande 12. – 16. august

Entré 100 kr. – partoutkort 400 kr.

Late Summer Festival slår dørene op i august og byder publikum indenfor til en række varierede klassiske koncerter med prisbelønnede musikere fra Danmark, Norge og Sverige.
Kom tæt på og hør årets P2 Kunstner – den folkekære og internationalt anerkendte Michala Petri på blokfløjter og vinderen af P2 Publikumsprisen 2019, den virtuose Bjarke Mogensen på accordeon. Oplev den forrygende træblæserduo Ventus spille helt ud over scenekanten, og glæd dig til den svenske Annika Jessen, når hun med sin trio bevæger sig frit og ubesværet mellem musikalske stilarter som jazz og klesmermusik.
Late Summer Festival har i år fået sin egen komponist.
Festivalen har bedt den færøske komponist Sunleif Rasmussen om at skrive to musikstykker, der skal uropføres ved to koncerter. Hermed sørger festivalen for at holde et moderne musikvindue åbent mod Norden.
Tre koncerter spilles i områdets smukke kirker, mens resten af festivalen finder sted på mere utraditionelle koncertsteder som Vestjysk Bank, Lyngvig Fyr, Hvide Sande Sportsfisker Center samt på Anker Fjord Hospice.
Vi glæder os til at byde alle velkommen til årets Late Summer Festival. Kom og hør med nye ører og se med nye øjne!

Anette og Helge Slaatto, kunstneriske ledere
Læs mere og køb dine billetter på www.latesummerfestival.dk

 12.8. kl. 20.00 – 21.45

Åbningskoncert i Helligåndskirken

Mennesker mødes – musik opstår

Ved åbningskoncerten i Helligåndskirken spiller det nye eliteensemble Den Danske Klarinettrio et program, der bevæger sig rundt om et af musikhistoriens interessante forhold, nemlig mellem Robert Schumann, Clara Schumann og Johannes Brahms. Den Danske Klarinettrio uropfører et musikstykke, der er bestilt til trioen hos den færøske komponist Sunleif Rasmussen, og accordeon virtuosen Bjarke Mogensen markerer komponisten Niels Viggo Bentzons 100-års jubilæum med værket In the Zoo.

Koncerten optages af DR og sendes på DR P2.

15.8. kl. 20.00 – 21.15

Performance og skønhed i Haurvig Kirke

De to prisvindende stjerner, fløjtenisten Michaela Hansen og klarinettisten Louise Anine Henriksen, bevæger sig frit ind og ud af aftenens musik af Stravinskij, Poulenc og Bach. Oplev den unge duo i den lille, intime Haurvig Kirke, der ligger ensomt og smukt på en lav klitbanke ud mod fjorden.

16.8. kl. 20.00 – 21.45

Afslutningskoncert i Helligåndskirken. Romantisk storhed og moderne virtuositet

Ved festivalens afslutningskoncert i Helligåndskirken opføres to af romantikkens vigtigste klaverkvartetter af Gabriel Fauré og Johannes Brahms. Blokfløjtenisten Michala Petri fletter virtuose soloværker af Sunleif Rasmussen ind imellem de to romantiske sværvægtere.

https://latesummerfestival.dk/

 ********************************

Koncert i med Odense Kammerkor i Helligåndskirken lørdag den 17. august kl. 16.30 

Entré 100 kr.

Odense Kammerkor, der består af ca. 25 sangere, synger á capella et stort og alsidigt internationalt repertoire og arbejder p.t. med komponister som Brahms, Esenvalds, Whitacre, Gjeilo, Creek og Lauridsen, men veksler også med enklere, strofiske satser. Koret optræder bl.a. i kirker, foreninger og ved forskellige events og holder selvstændige koncerter.

Odense Kammerkor har rødder helt tilbage til 1951, hvor det blev etableret som “Skt. Knuds Gymnasiums Lillekor” af organist og komponist Kai Senstius (1889-1966). I 1958 blev korledelsen overtaget af Carsten Mollerup (1928-2007) og der blev åbnet for en bredere optagelse.  Da Odense Universitet startede i 1968 blev koret hurtigt tilknyttet og støttet økonomisk af Universitetet og skiftede navn til “Odense Universitets Lillekor”. Gennem mange år var koret Universitetets flagskibskor, korets omdømme blev udviklet både nationalt og internationalt, og det var med til at etablere mange traditioner både på Universitetet og i lokalsamfundet i Odense, f.eks. i forbindelse med Universitetets årsfest og i forbindelse med julekoncerter i Odenses store bykirker.

I 2001 overtog den Argentinsk fødte Saul Zaks ledelsen af koret i 2001 og besluttede at ændre korets navn til “Syddansk Universitets Kammerkor” (SUK) i overensstemmelse med Universitetets nye identitet som Syddansk Universitet. Samtidig etablerede Saul Zaks “SDUs Symfoni Orkester” (SUSO), stærkt støttet af daværende Rektor Jens Oddershede. SUK og SUSO havde en glorværdig periode støttet af Universitetet indtil 2016, hvor SDUs ledelse besluttede at stoppe al økonomisk støtte til disse to ensembler. Dette udløste en ny situation eftersom Saul Zaks nu ophørte som Korleder. Takket være en ihærdig indsats fra korets medlemmer overlevede koret uden dirigent i mere end et halvt år og redefinerede sig selv, nu finansieret af kormedlemmernes kontingent-indbetaling samt fondsstøtte til større projekter.  I januar 2017 blev Søren Flebo Jørgensen ansat som ny dirigent for koret, der samtidig skiftede navn til “Odense Kammerkor”.

I 2018 blev Uffe Most ansat som korets nuværende dirigent.

 

Koret har en valgt bestyrelse, der i samarbejde med dirigenten står for drift og planlægning af korets aktiviteter.

 

Mere information på: www.odense-kammerkor.dk;  www.facebook.com/odensekammerkor

 ********************************

Koncert med Vesselil i Helligåndskirken torsdag den 22. august kl. 19.30

Entré 100 kr.

Vesselil er en dansk strygetrio med kontemporær folkemusik på programmet. Besætningen udgøres af violin, bratsch og cello, hvor endvidere sangen har en central rolle i musikken. De tre unge musikere vægter det personlige udtryk højt og sætter et unikt præg på den nordiske folkemusiktradition. De har gravet i mulden af den nordiske sangskat, ført den til nutiden og flettet den sammen med egne kompositioner og improvisatoriske elementer. I glimt høres tilmed strejf fra varmere himmelstrøg i deres intense og delikate samspil. Med stor kvalitetsbevidsthed udforsker trioen strygeinstru-menternes muligheder og sangstemmerne som smelter sammen i livsbekræftende budskaber. Vesselil bevæger sig ofte i grænselandet mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.

Elisabeth Dichmann – violin, sang, Clara Tesch – violin, bratsch, sang, Maja Aarøe Freese – femstrenget cello, sang.

*************************************

Koncert med “A Hymn for Lily” i Helligåndskirken søndag den 25. august kl. 19.30 

Entré 100 kr.

Ensemblet fortæller følgende om sig selv og deres musik: Et gammelt sagn fortæller om fem unge mennesker på skattejagt efter den store salmebogskiste. De kom vidt omkring i deres søgen efter skatten. Da de langt om længe fandt kisten gravede de dybt i skattene hvor de fandt både lyrisk og musikalsk guld. Skattejægerne blev tryllebundet af skæret fra kistens skatte og følte sig nødsagede til at danne et orkester der kunne vise kistens skatte frem. Frem til dagen i dag tryllebinder skatten stadig de fem unge mennesker der nu går under navnet ”A Hymn for Lily”. I kisten fandt de skatte fra både nær og fjern og ud over guld fra den danske sangskat fangede guld fra det store udland også deres blik. Efter at have pudset og poleret guldet er de nu klar til at vise det frem. De fem skattejægere er tidligere ekspeditionsleder Benjamin Møller Kirketerp på bas, kompasansvarlig Mikkel Rosendahl Möglich på trommer, første styrmand Troels Buur Jensen på guitar, kok Adam Møller Bjerrum på klaver og galionsfigur og sanger Katrine Kjeldskov Jensen.

Hvorfor salmer? – Rent musikalsk findes der i mange salmer en utrolig stor substans. Salmerne er på én gang fællessange der kan synges af alle og samtidigt musikalske genistreger. Melodiernes forløb og sammenhængen mellem melodi og akkorder er et kunststykke i sig selv og et studie værdigt. Når det musikalske indhold så tilsættes en dygtig forfatters lyrik opstår noget helt unikt. En synergi mellem ord og toner der kan røre og sætte spor dybt i mennesker. Det stærke budskab der ligger til grund for salmerne er den sidste ingrediens der fuldender. Denne stærke treenighed har stadig relevans på tværs af aldersgrupper og kirkelige retninger. En salme fra det 16 århundrede er ikke visnet bort. Dette ønsker vi at vise og viderebringe ved at bibeholde essensen af salmerne og derud fra skabe vores eget bud på en musikalsk indpakning.

*************************************

Koncert med Morten Kargaards Septet i Helligåndskirken tirsdag den 27. august kl. 19.30

Entré 100 kr.

Morten Kargaard Septet er på turné i flere forskellige perioder i 2019 og 2020, blandt andet i Tyskland, Letland og Sverige. Desuden kommer septetten også rundt i Danmark, hvor den gennem de sidste 5 år har spillet mange kirkekoncerter, samt koncerter i Klassiske Musikforeninger og på Festivaler. Orkesteret som er skabt af top musikere fra den klassiske og rytmiske scene – Copenhagen Phil, Det Kongelige Kapel og DR Symfoniorkestret – består af følgende musikere: Mette Termansen, obo – Maj Berit Guassore, trompet – Karen Johanne Pedersen, violin –Jakup Lutzen, bratsch – Samira Dayyani, cello – Lars Johnsen, bas og Morten Kargaard, guitarer samt musikalsk ledelse. Septetten har netop i udgivet sin anden CD på det anerkendte tyske, klassiske pladeselskab Animato. Første CD blev overvældende positivt modtaget, og bliver jævnligt spillet på DR P2. Orkestret har fået et internationalt renomme med flere koncerter i Tyskland, Sverige, Letland og Schweiz – samt efterspørgsler om at spille på flere udenlandske festivaler.

https://www.youtube.com/watch?v=DXIdHgvtE3g

************************************

Efterårskoncert med trompetisten Per Nielsen i Helligåndskirken tirsdag den 5. november kl. 19.30 

Grib chancen for at få en enestående musikalsk oplevelse med Danmarks mest populære trompetist Per Nielsen i Helligåndskirken i Hvide Sande! Per Nielsen fylder igen og igen kirkerne landet over med glade tilhørere. Dette nok fordi han gennem årene har haft et cd-salg på over 400.000 eksemplarer, hvilket gør ham til den mest sælgende instrumentalist i Danmark!
Per Nielsen formår som få at spille med respekt for kirkerummet populære numre som ”Hallelujah”, ”En dejlig dag” og ”Can You Feel the Love Tonight”. På repertoiret er desuden populære klassikere som ”O mio babbino caro” af Puccini, ”Jesus bleibet meine Freude” af Bach og ”Ave Maria” af Schubert. Et fast nummer i koncerten er endvidere ”Amazing Grace”.
Alle numre kædes sammen med hans hyggelige sønderjyske lune!

Billetter købes over nettet på www.ticketmaster.dk – eller ved indgangen til koncerten. – Pris: 215kr.

23. oktober 2019
Mini koncert i Helligåndskirken - kirke-skole-sangdag
  Kl.: 11:00
5. november 2019
Koncert i Helligåndskirken v. trompetisten Per Nielsen - billetpris 215 kr.
  Kl.: 19:30
8. december 2019
Julekoncert i Helligåndskirken v. MidtVest pigekor
  Kl.: 16:00

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten

20160821_102740

20160821_102740

anne marie hjelm

Anne Marie Hjelm
En produktion fra Kirkebladet.nu