Ønsker du at få koncerterne ind i din egen elektroniske kalender, så tryk her og tryk derefter på knappen “+googlekalender”  i nederste højre hjørne.

Koncert med ”Gospelkoret Emmaus”
1. august 2021 kl. 15.00 i Helligåndskirken i Hvide Sande

 

Den første koncert i årets Turistkirke leveres af ”Gospelkoret Emmaus”.
Emmaus er et gospelkor med ca. 40 dygtige sangere, der alle er udvalgt ved auditions og individuelle stemmeprøver. Koret leverer en professionel lyd og optræder som en enhed, der udstråler en særlig energi. Samtidig synger de med en tæt klang, der er helt i særklasse, og derfor er Emmaus et meget respekteret live-gospelkor.

Koret er præget af et stærkt fællesskab sangerne imellem, og det skinner tydeligt igennem, når de optræder. Det er noget, der rører publikum.

Genremæssigt viser koret et bredt repertoire med respekt for både traditionel og nyere gospelmusik, ligesom de gennem de senere år har udvidet repertoiret med svære acapellaarrangementer.

Emmaus hører hjemme i Metodistkirken i Odense, ledes af Mette Risager og akkompagneres af pianist Adam Møller Bjerrum.

Entré 100kr.

Koncert med folkemusikgruppen ”Vesselil” 8. august 2021 kl. 15.00

i Helligåndskirken i Hvide Sande

 

 Vesselil er en moderne dansk stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang. Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, der fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier og sydende dansegulve.

Navnet Vesselil er hentet i en gammel dansk folkevise, som fortæller historien om den unge kvinde Vesselil, der nægter at sælge sine drømme og ambitioner for et forgyldt skrin. Med hendes integritet som inspiration balancerer trioen mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.

I 2018 udgav trioen deres debutalbum, “Vesselil”, som har modtaget varme anmeldelser og modtog samme år en pris for deres fortolkning af en af D.T.S. Bjerregaards kompositioner. Vesselil har spillet på mange store danske samt internationale festivaler så som Tønder Festival, Musik over Præstø Fjord og Copenhagen Jazz Festival, Folk Baltica (D), Kaustinen Festival (FIN), Buskers Bern (CH) og Tanz & Folk Festival Berlin (D).

VESSELIL er:
Elisabeth Dichmann – violin, sang
Clara Tesch – violin, bratsch, sang
Maja Aarøe Freese – femstrenget cello, sang

Anbefalinger:
“Hvis man som jeg sidder tæt ved ”døren” til Viseteltet en lørdag aften for at høre den suveræne strygetrio Vesselil, der spiller, så teltet løfter sig, og publikum hopper og råber begejstret, så vil man vide, at mange allerede nu går forgæves, hvis de ikke i god tid har sikret sig en plads.” – Allan E. Petersen. Fra “Live: Musik over Præstø Fjord” 15.aug 2018

“The newly founded women’s folk trio Vesselil from Denmark shows with their self-titled debut album what we mean when we speak of ‘re-shine’. […] So modern and at the same time respectfully interpreted.” – Global Music Magazine

Entré 100kr

Koncert med Munch og Lindgren, der fortæller ”Historien om Kim Larsen”
12. august 2021 kl. 19.30 i Helligåndskirken i Hvide Sande

 

 

Langt de fleste danskere elsker Kim Larsens sange – børn som gamle. Det er ikke nødvendigvis kirken, vi forbinder Kim Larsen med. Måske tænker vi, at hans sange passer bedre til værtshuset, koncertsalen eller bilradioen.

Kim Larsen var om nogen folkets sanger, og netop derfor krydser han konstant de temaer, som optager os almindelige mennesker – kærligheden, livet, skønheden og evigheden – og det er spørgsmål, som også optager os alle, når vi besøger kirken, og som jo netop danner ramme om livets store øjeblikke fra fødsel til død.

ed historier og toner fra Kim Larsens lange musikerliv – og ikke mindst anekdoterne han blev kendt for. Musiker Anders Munch krydrer koncerten med kendte som mindre kendte sange fra Kim Larsens enorme repertoire.

Anders Munch sætter stor pris på den “rene vare”. Med dynamik, intensitet og respekt for musikkens traditioner leverer Anders Munch et alsidigt program. Både egne sange, Gasolins og Kim Larsens sange bliver foldet ud under koncerten og giver et varmt indblik i Kim Larsens glæde for musikken.

Oplev en anderledes og nærværende koncert, der kommer ind under huden på kirkegængerne.

Entré 100kr

Koncert med folkemusikgruppen ”Nordskær”
17. august 2021 kl. 19.30 i Helligåndskirken i Hvide Sande

 

 

Nordskær er ny nordisk folkemusik fra Nordkaps fjelde og Svealands dybe skove til Vendsyssels forblæste kyster. Nordskær er både sårbar dybde og medrivende danserytmer.

Siden debuten ved Vendsyssel festival i 2014 har Nordskær turneret i Norden med koncerter i kirker, klubber og på festivaler. Orkestret spiller på gamle og nye instrumenter og kombinerer svenske polskaer og norske hallinger med egne kompositioner fulde af humor, skæve rytmer og et strejf af dyster vildskab. Musikken ledsages af fortællinger og sagn fra medlemmernes hjemlande. Med smittende spilleglæde, leg og eksperimenterende nytænkning går Nordskær på opdagelse i den nordiske folkesjæl.

Nordskær er følgende musikere:

Eirik Moland (N): accordeon, synthesizer, percussion. Komponist og musiker som har været en del af den skandinaviske folkscene i over 30 år. Studerede komposition ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Er flere gange blevet tildelt legater fra Dansk Komponistforening og komponisthonorarer fra Statens Kunstfond. Han har medvirket både som musiker og komponist på flere cd-udgivelser i Danmark og Norge, bl.a. på udgivelsen “Fuglevinger” (1993) med folkemusikorkesteret Kolo.

Mats Lindblad (S): guitar, mandolin og drejelire. Uddannet i klassisk guitar i S, DK, USA og England. Spiller både klassisk og folk bl.a. i Trio Primavera og The Fairy Hills.

Arthur Vetvik (N): violin. Uddannet klassisk violinist i Oslo og Prag og optræder som solist i mange forskellige sammenhænge. Dirigent i Vendsyssel Symfoniorkester.

Signe Wang Carlsen (DK): bas, og percussion. Uddannet el-bassist på konservatoriet i Aalborg. Har bl.a. spillet med popduoen Souvenirs og sangskriveren R. Noor og har spillet på spillesteder i hele Danmark.

Entré 100 kr.

Late Summer Festival 2021:

 

Køb billetter og find nærmere information om koncerter, musikere samt festivalen på:
www.latesummerfestival.dk

Mandag, 23. august

Menneskelivet

– Åbningskoncert

20.00 – 21.45 · Helligåndskirken
Åbningskoncertens to værker giver os mulighed for at reflektere over den tid vi har været igennem, som på mange måder har været en hård og kold tid i hele verden – men både Nørgårds og Messiaens musik åbner op for håb og lysere tider. Ikke mindst ’Kvartet til Tidens Ende’ som blev uropført under 2. Verdenskrig i en krigsfangelejr med medfanger og deres vagter som tilhørere. En vision om forvandlingen af vores verden til en anden.

Signe Asmussen, sang

Bogdan Bozovic, violin
Den Danske Klarinettrio; Tommaso Lonquich, klarinet · Jonathan Slaatto, cello ·

Martin Qvist Hansen, klaver

Program:

Per Nørgård: Vintersalme ’Som året går’, solosang

Messiaen: Kvartet til Tidens Ende

 

Tirsdag, 24. august

Gala i Banken – Gratis koncert

17.00 – 18.00 · Vestjysk Bank

En farverig buket af underholdende små stykker, med kransekager og bobler.
I mellemtiden en fast tradition under Late Summer Festival Hvide Sande, hvor publikum kan komme ind fra gågaden og nyde forfriskende musik ganske gratis.
(Der skal ikke bestilles billetter til denne koncert)

Signe Asmussen, sopran

Charlotte Norholt, fløjte
Tine Rehling, harpe
Martin Qvist Hansen, klaver

Helge Slaatto, violin

Anette Slaatto, viola

Frank Reinecke, kontrabas

Med værker af:

Beethoven
Carl Nielsen
Manuel
de Falla
Rachel Yatzkan
Danske Sange
… m.
m.

 Tirsdag, 24. august

Tågen Letter
21.00 – 22.00 · Lyngvig Kirke

Carl Nielsens ’Tågen letter’ åbner for Debussys og Gubaidulinas udtryksfulde og klanglige univers, som omkranser Astor Piazzollas sydamerikanske rytmer.

Med sin sonate for fløjte, bratsch og harpe peger Debussy langt ind i fremtiden og Gubaidulina er er i sin ’The Garden of Joys and Sorrows’ også meget inspireret af orienten.

Charlotte Norholt, fløjte
Tine Rehling, harpe
Anette Slaatto, bratsch

Program:

Duos for fløjte og harpe af Carl Nielsen og Astor Piazzolla
Trios for fløjte, bratsch og harpe af Sofia Gubaidulina og Claude Debussy.

Onsdag, 25. august

Together
20.00 – 21.15 · Haurvig Kirke

Tiden med corona har ladet os erfare hvad afstand kan være, som også er temaet for Erhan Sanris komposition. Omvendt drømmer vi om at forenes, ligesom tonerne i Isang Yuns ’Together’. Rachel Yatzkan bringer modsætningerne sammen i sin trio ’Sound Ripples’, som bliver uropført ved koncerten. De gamle mestre Telemann og Bach vil sammen føre os fra den ene komposition til den anden.

Helge Slaatto, violin
Anette Slaatto, bratsch
Frank Reinecke, kontrabas

Program:

Isang Yun: Together, for violin og kontrabas

G.Ph.Telemann: Kanon, for violin og bratsch

Erhan Sanri: Abstand, for violin og kontrabas

J.S.Bach Suite c mol: Præludium og Fuga, for viola solo 

Rachel Yatzkan: Sound Ripples (2021) uropførelse, for violin, bratsch og kontrabas

Torsdag, 26. august

Kvindelige Stjerner
20.00 – 21.30 · Hvide Sande Sportsfisker Center

Ved denne koncert mødes kvindelige stjerner fra to forskellige verdener:

Den folkekære Michala Petri, som i en menneskealder har været at finde blandt verdens førende blokfløjte virtuoser med sit evigt ungdommelige spil. I selskab med Late Summer Festival Vivaldi Players vil hun også fremføre nogle af Vivaldis smukkeste koncerter. Igen kan også opleve den svenske trio Kv. Arken opleves, som besøger festivalen for tredje gang. Med smittende spilleglæde har de tre kvinder taget publikum med storm, med deres fabulerende musik som de ynder at kalde ’Nordisk Klezmer’, men som er helt uden sidestykke.

Michala Petri, blokfløjter
Kv.Arken; Annika Jessen, klarinet · Elina Nygren, viola · Anna Thorstensson, cello

Late Summer Festival Vivaldi Players; Helge Slaatto, Marie Nørby, violiner · Anette Slaatto, bratsch · Frank Reinecke, bas · Anne Mette Stæhr, cembalo

Program:

Telemann m.fl.: Solo værker for blokfløjte

Vivaldi koncert for blokfløjte med strygere og cembalo
Kv.Arken: Nordisk Klezmer

 Fredag, 27. august

Nordiske Sange & Romancer
15.30 – 16.30 · Anker Fjord Hospice

Nogle af den nordiske musiks smukkeste melodier forenet med Nordisk klezmer og Vivaldis betagende renhed. Michala Petri og Late Summer Festival Vivaldi Players fremfører Vivaldis koncert for sopranino blokfløjte. Helge Slaatto og Anne Mette Stæhr byder på et uddrag fra deres seneste og anmelderroste CD med Nordiske Sange og Romancer. Koncerten afsluttes med Nordisk Klezmer med den svenske trio Kv. Arken.

Michala Petri, blokfløjter
Helge Slaatto, violin
Anne Mette Stæhr, klaver & cembalo

Late Summer Festival Vivaldi Players

Kv. Arken, klarinet · viola · cello

Program:

Vivaldi koncert for sopranino blokfløjte
Nordiske Sange og Romancer
Nordisk Klezmer 

Fredag, 27. august
Beethoven, Ore & Michala Petri
– Afslutningskoncert
20.00 – 21.45 · Helligåndskirken

Afslutningskoncerten både startes og sluttes med to af Beethovens betydeligste klavertrios, ’Geister Trio’ og ’Erzherzog Trio’. Oplev et glædeligt genhør med Trio Ondine, tre musikere som, efter en hel serie internationale kammermusik priser, hver på sin måde, har spillet en væsentlig rolle i det danske musikliv.

På bestilling af Late Summer Festival har den norske komponist Cecilie Ore komponeret duoen ’Whirling’ til Helge Slaatto og Frank Reinecke, som vil blive uropført ved koncerten.

Beethoven, Ore og Petri: ’Mein Hut der hat drei Ecken’, også titlen på Michala Petris bidrag.

Trio Ondine; Erik Heide, violin · Jonathan Slaatto, cello · Martin Qvist Hansen, klaver
Michala Petri, blokfløjter
Helge Slaatto, violin
Frank Reinecke, kontrabas

Program:

Beethoven: Geistertrio
Cecilie Ore:
Whirling (2021) uropførelse, duo for violin og kontrabas
Michala Petri: Variationer over “Mein Hut der hat drei Ecken”
Beethoven: Erzherzogs Trio

 

Køb billetter og find nærmere information om koncerter, musikere samt festivalen på:
www.latesummerfestival.dk

Billet til én koncert: DKK 100,-

Eventuelle overskydende billetter kan købes ved indgangen.

Vi er utrolig spændte på, at igen kunne bringe musikken helt ud til Vesterhavet – og håber selvfølgelig at det kan blive den helt store fejring af, at vi igen kan være sammen.
Uanset, vægter vi s
ikkerheden højt, og der kan af samme grund være et reduceret antal pladser til hver koncert. Vi beder derfor alle om at købe sine billetter på forhånd. www.latesummerfestival.dk

Koncert i Lyngvig kirke den 3. oktober klokken 19.30

 

På denne koncert i Lyngvig kirke får vi igen chancen for at høre fyrig, festlig og flot folkemusik fra Ukraine med folkemusikensemblet Dyvohray fra Kiev.

Ensemblet består af fem musikere alle uddannet på Tchaikovsky Statskonservatoriet i Kiev, og gruppen regnes blandt de bedste musikgrupper af sin art i Ukraine.

Folkemusikensemblet Dyvohray udgår fra Kiev Filharmonikerne og blev dannet i 1988. – Siden da har gruppen turneret verden rundt.

Ensemble “Dyvohray” har givet koncerter i Italien, Polen, Rusland, Moldova, Schweitz, Sverige og Tyskland. I Danmark har ensemblet deltaget på Skagen Festival, Ringe Harmonika Festival, Esbjerg Festuge og mange andre steder.

Vi skal lytte på et helaftensprogram med skønne melodier fra mange lande. – Naturligvis er der også berømte danske og ukrainske melodier på programmet.

Vi kan glæde os til en helt unik begivenhed, hvor det folkelige og populære formidles på et højt kunstnerisk niveau.

Der er gratis adgang til koncerten.

Anne-Marie Hjelm

Julekoncerter på Klitten:

 

  1. december kl. 16.00 afholdes julekoncert i Helligåndskirken i Hvide Sande. Medvirkende er Vor frelser Kirkes kor fra Esbjerg under ledelse af Mikkel Andreassen.
  1. december kl. 19.30 afholdes julekoncert i Haurvig kirke.
    Medvirkende er Skjern Messingkvintet under ledelse af Torben Hvergel samt kirkens organist Anne-Marie Hjelm.

 

Nærmere foromtale af julekoncerterne bringes til december i kirkebladet. –
Sæt allerede nu kryds i din kalender!

 

1. august 2021
Koncert i Helligåndskirken v. Gospelkoret Emmaus
  Kl.: 15:00
Description: Entré 100 kr.
3. august 2021
Alsang i Helligåndskirken v. Anne-Marie Hjelm
  Kl.: 19:30
8. august 2021
Koncert i Helligåndskirken v. folkemusikgruppen "Vesselil"
  Kl.: 15:00
Description: Entré 100 kr.
12. august 2021
Koncert i Helligåndskirken v. Anders Munch og Klaes Lindgreen - "Historien om Kim Larsen"
  Kl.: 19:30
Description: Entre 100 kr.
17. august 2021
Koncert i Helligåndskirken v. folkemusikgruppen Nordskær
  Kl.: 19:30
23. august 2021
Late Summer Festival: Åbningskoncert i Helligåndskirken - Menneskelivet
  Kl.: 20:00
Location: Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande, Danmark
24. august 2021
Late Summer Festival: Koncert i Lyngvig Kirke - Tågen Letter
  Kl.: 21:00
Location: Lyngvig Kirke, Holmsland Klitvej 34, 6960 Hvide Sande, Danmark
25. august 2021
Late Summer Festival: Koncert i Haurvig Kirke - Together
  Kl.: 20:00
Location: Haurvig Kirke, Sønder Klitvej 109, 6960 Hvide Sande, Danmark
27. august 2021
Late Summer Festival: Afslutningskoncert - Beethoven, Ore & Michala Petri
  Kl.: 20:00
Location: Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande, Danmark
21. september 2021
Masterclass Åbningskoncert i Helligåndskirken
  Kl.: 19:30
Location: Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande, Danmark
22. september 2021
Masterclass Koncert i Helligåndskirken
  Kl.: 19:30
Location: Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande, Danmark
23. september 2021
Masterclass Koncert i Helligåndskirken
  Kl.: 19:30
Location: Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande, Danmark
Description: <p><a href="http://www.hvidesande-masterclass.dk/&quot; id="ow14409" __is_owner="true">www.hvidesande-masterclass.dk</a></p>
24. september 2021
Masterclass Afslutningskoncert i Helligåndskirken
  Kl.: 16:00
Location: Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande, Danmark
3. oktober 2021
Koncert i Lyngvig Kirke med den Ukrainske folkemusikgruppe Dyvohray
  Kl.: 19:30
5. december 2021
Julekoncert i Helligåndskirken v. Vor frelser Kirkes kor, Esbjerg
  Kl.: 16:00
9. december 2021
Julekoncert i Haurvig Kirke v. Skjern Messingkvintet under ledelse af Torben Hvergel samt organist Anne-Marie Hjelm
  Kl.: 19:30
9. august 2022
Orgelkoncert i Helligåndskirken ved Kai Krakenberg
  Kl.: 19:30
30. august 2022
Orgelkoncert i Helligåndskirken v. Kai Krankenberg, Husum
  Kl.: 19:30

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten

20160821_102740

20160821_102740

anne marie hjelm

Anne Marie Hjelm
En produktion fra Kirkebladet.nu