Ønsker du at få koncerterne ind i din egen elektroniske kalender, så tryk her og tryk derefter på knappen “+googlekalender”  i nederste højre hjørne.

2. august kl. 16.00

Koncert i Helligåndskirken med Gospelkoret Emmaus – entré 100 kr.

Emmaus er et gospelkor med ca. 40 dygtige sangere, der alle er udvalgt ved auditions og individuelle stemmeprøver. Koret leverer en professionel lyd og optræder som en enhed, der udstråler en særlig energi. Samtidig synger de med en tæt klang, der er helt i særklasse, og derfor er Emmaus et meget respekteret live-gospelkor.

Koret er præget af et stærkt fællesskab sangerne imellem, og det skinner tydeligt igennem, når de optræder. Det er noget, der rører publikum.

Genremæssigt viser koret et bredt repertoire med respekt for både traditionel og nyere gospelmusik, ligesom de gennem de senere år har udvidet repertoiret med svære a capellaarrangementer. Emmaus hører hjemme i Metodistkirken i Odense, ledes af Mette Risager og akkompagneres af pianist Adam Møller Bjerrum.

AFLYST 4. august kl. 19.30

Alsang i Helligåndskirken. Sommer og Sol – i genforeningsåret ved organist Anne-Marie Hjelm

11. august kl. 19.30

Orgelkoncert i Helligåndskirken med organist Kai Krakenberg, Husum – fri entré

Til daglig er han organist og kantor i St. Marien kirken i Husum. Her dirigerer han Husumer Stadtkantorei, spiller til gudstjenesterne og giver mange koncerter på orglet. Ud over at holde koncerter i sin hjemkirke har Kai Krakenberg givet mange koncerter i andre europæiske lande, USA og Canada. Kai Krakenberg har gennem en lang årrække besøgt Hvide Sande om sommeren og øvet flittigt i kirken – også da orglet var et andet og ganske lille – sammenlignet med kirkens nye orgel fra 2010 med 19 skønne stemmer. Kai Krakenbeg har også været tidligere været organist ved de tyske gudstjenester i Hvide Sande. For 2 år siden holdt Kai Krakenberg en fantastisk flot koncert i Hvide Sande, så nu ved vi, at vi kan glæde os til at høre stor og flot musik på vores skønne og klangfulde orgel i Helligåndskirken ganske gratis.

 

Late Summer Festival 17.-21. august 2020

Information og billetsalg: www.latesummerfestival.dk

17. august kl. 20

Åbningskoncert på Late Summer Festival.
” Fra tidlig Beethoven til Schuberts Der Tod und das Mädchen ”og uropførelsen af Rachel Yatzkan´s stryger-duo”.  CasalQuartett Zürich, Anette og Helge Slaatto medvirker. – Entré 100 kr.

18. august kl. 21

”Musik mod nattehimlen”.
Kom med på en musikalsk rejse fra middelalderen til vores egen tid.
Helge Slaatto: violin, Anette Slaatto: bratsch og Frank Reinecke: kontrabas. – Entre 100 kr.

19. august kl. 20

Koncert på Late Summer Festival: ”Beethoven og hans åndsfæller”
CasalQuartett Zürich, Ylva Larsdotter og Frank Reinecke medvirker.  Oplev stor musik i dette enestående intime kirkerum!     Entre 100 kr.

21. august kl. 20

Afslutningskoncert på Late summer Festival,
”Fra nordisk Klezmer til Piazzolla ”. Bjarke Mogensen medvirker sammen med flere andre stjernemusikere, Kv. Arken, Jonathan Slaatto, Frank Reinecke,Helge og Anette Slaatto, CasalQuartett Zürich. – Entre 100 kr.

Det er en stor fornøjelse at byde velkommen til den 6. Late Summer Festival! (For 5. gang i Hvide Sande, men i år også med en ekstra festival aften i København, hvor festivalen oprindeligt begyndte i 2014). I 2020 fejrer vi den store jubilar Ludwig van Beethoven. Det er 250 år siden han blev født. Vi kan kun forbløffes og undres over dette enestående livsværk, fortsat så fuldt af liv, uafhængighed og så ubetinget konsekvent! I år har vi også specielt fokus på kvindelige komponister. De viderefører alle Beethovens frihedsimpuls, hver på sin måde: Mellem Fanny Hensels skæbne, (1805-1847) – denne gang var det for en kvinde nærmest forbudt at komponere, og de unge kvindelige komponister af  i dag er der verdener til forskel: Om det er svenske Britta Byström, den israelsk-danske Rachel Yatzkan eller den nye musiks Grand Old Lady, tatarsk/russiske Sophia Gubaidulina: Musikalsk er de imidlertid alle ekstremt udtryksfulde og frihedssøgende! Årets udøvende musikere går også deres egne veje, mange af dem er kvinder og alle tilhører eliten i deres lande, inklusive KV.Arken Trio, en vidunderlig utraditionel trio af tre unge kvinder, som med den største selvfølgelighed bevæger sig mellem forskellige stilarter. Vi ønsker spændende og begivenhedsrige dage i Hvide Sande (og i København)!  Anette og Helge Slaatto, kunstneriske ledere

Ylva Larsdotter, violin

Et af Sveriges mest spændende unge talenter som trods sin unge alder har vundet en række priser og markeret sig både nationalt og internationalt. Hun har samarbejdet med førende skandinaviske musikere som Torleif Thedéen, Pekka Kuusisto og Bengt Forsberg, og er medlem af Svenska Kammarsolister. Ylva leverede en af de mest opsigtsvækkende koncerter under Late Summer Festival 2018, hvor hun imponerede alle med Svensk Folkemusik.

Helge Slaatto, violin

I 25 år professor ved Musikhøjskolen I Münster og nu MGK København – med koncerter og masterclasses i flere lande. Helges elever har vundet priser ved betydningsfulde konkurrencer som Øresunds Solist, Joachim konkurrencen i Hannover og Queen Elisabeth konkurrencen I Bruxelles. Han har flere års duosamarbejde med kontrabassisten Frank Reinecke – med mere end 50 værker, som er blevet komponeret for de to.

Anette Slaatto, viola

Unik fortolker af nyere musik og med glimrende anmeldelser i både dansk og international presse. Medvirkende på CD’er som The Secret Melody, The Planets og Axel Borup Jørgensens Viola Works – men også stor succes med indspilningen af alle Bachs solo suiter. Siden 2014 kunstnerisk leder af Late Summer Festival samt Lindegaardskoncerterne i Kgs. Lyngby sammen med Helge Slaatto, som hun har fem børn med.

Bjarke Mogensen, accordeon

Denne unge musiker har alt det som kendetegner en sand solist. På forbløffende vis er han forbundet med sit
instrument, som han behersker til fuldkommenhed. En uendelig liste af priser og udmærkelser, nationale som
internationale, belægger dette. Men vigtigere er Bjarkes musikalske originalitet og hans ideer, som har ført til at han allerede nu har haft afgørende indflydelse på accordeonets betydning på koncertpodierne.

Jonathan Slaatto, cello

Den fremragende kammermusiker Jonathan Slaatto vandt med Trio Ondine top priser ved store konkurrencer som ARD i München, Melbourne International Music Competition, Joseph Haydn Wettbewerb, Wien, og London Parkhouse Award. Udover en omfangsrig klassisk CD-produktion, har Jonathan Slaatto indspillet en improvisations CD sammen med den betydelige danske jazzpianist Carsten Dahl, som blev udgivet på vinyl med glimrende anmeldelser.
Blev belønnet med stående ovationer ved åbningskoncerten under sidste års Late Summer Festival – med sin aktuelle trio, Den Danske Klarinettrio.

Frank Reinecke, kontrabas

Spektakulær tysk kontrabassist og førende ekspert indenfor mikrotonal musik. Med en start som violinist
allerede som 5-årig, hvorefter han senere begyndte at spille kontrabas, kan man roligt sige at Frank har mange års erfaring bag sig. Han har flere solo CD’er for kontrabas, men er også lige fortrolig med klassisk og gammel musik. Medlem af Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks og flere års duo samarbejde med Helge Slaatto.

Einar Steen-Nøkleberg, klaver

Den norske pianist har en international karriere, som rækker over hele fem årtier. Allerede som 31-årig var han professor ved Staatliche Hochschule für Musik i Hannover – hvilket gjorde ham til den yngste professor i Tyskland i 1975. Einar har spillet koncerter og holdt masterclasses i en lang række lande, derudover har han også være dommer ved mange internationale klaverkonkurrencer. Han har udgivet mere end 50 LP- og CD- indspilninger, og modtaget en hel række priser og udmærkelser, og han er ridder af St. Olav, første klasse.

casalQuartett Zürich, violin · viola · cello

Består af violinisterne Felix Froschhammer og Rachel Späth, bratschisten Markus Fleck og cellisten Andreas Fleck. En af de absolut førende strygekvartetter i Schweiz med over 1.700 koncerter verden over, og vinder af flere priser – heriblandt ECHO KLASSIK prisen. Kvartetten har spillet koncerter på højeste niveau med Martha Argerich, Sol Gabetta, Nicolaj Znaider m.fl. – og de vender nu tilbage til Hvide Sande efter en række fantastiske koncerter under festivalen i 2018.

Kv.Arken, klarinet · viola · cello

Trioen Kv.Arken, som blev grundlagt i 2017, har fået sit navn efter det kvarter i Malmø hvor musikerne færdes og bor, og trioen består af Annika Jessen, klarinet, Elina Nygren, viola og Anna Thorstensson, Cello. De tre svenske musikere besøgte Late Summer Festival sidste år – hvor de inddrog publiukum ved sine koncerter ved at spille helt ud over scenekanten. Deres spil er medrivende nordisk klezmermusik med nerve og fokus, og de nykomponerede melodier har intensitet og drive.

 

23. august kl. 19.30

Koncert i Helligåndskirken med A Hymn for Lily – Entré 100 kr.

Ensemblet fortæller følgende om sig selv og deres musik:

Et gammelt sagn fortæller om fem unge mennesker på skattejagt efter den store salmebogskiste. De kom vidt omkring i deres søgen efter skatten. Da de langt om længe fandt kisten gravede de dybt i skattene hvor de fandt både lyrisk og musikalsk guld. Skattejægerne blev tryllebundet af skæret fra kistens skatte og følte sig nødsagede til at danne et orkester der kunne vise kistens skatte frem.

Frem til dagen i dag tryllebinder skatten stadig de fem unge mennesker der nu går under navnet “A Hymn for Lily”. I kisten fandt de skatte fra både nær og fjern og udover guld fra den danske sangskat fangede guld fra det store udland også deres blik. Efter at have pudset og poleret guldet er de nu klar til at vise det frem.

De fem skattejægere er tidligere ekspeditionsleder Benjamin Møller Kirketerp på bas, kompasansvarlig Mikkel Rosendahl Möglich på trommer, første styrmand Troels Buur Jensen på guitar, kok Adam Møller Bjerrum på klaver og galionsfigur og sanger Katrine Kjeldskov Jensen.

Hvorfor salmer? – Rent musikalsk findes der i mange salmer en utrolig stor substans. Salmerne er på én gang fællessange der kan synges af alle og samtidigt musikalske genistreger. Melodiernes forløb og sammenhængen mellem melodi og akkorder er et kunststykke i sig selv og et studie værdigt. Når det musikalske indhold så tilsættes en dygtig forfatters lyrik opstår noget helt unikt. En synergi mellem ord og toner der kan røre og sætte spor dybt i mennesker. Det stærke budskab der ligger til grund for salmerne er den sidste ingrediens der fuldender. Denne stærke treenighed har stadig relevans på tværs af aldersgrupper og kirkelige retninger. En salme fra det 16 århundrede er ikke visnet bort. Dette ønsker vi at vise og viderebringe ved at bibeholde essensen af salmerne og derud fra skabe vores eget bud på en musikalsk indpakning.

 

Hvide Sande Masterclass 22.-26. september 2020 

Hvide Sande Masterclass inviterer for 14. gang til endnu en spændende koncertrække i Helligåndskirken i Hvide Sande. Ny, gammel, stor, intens, kendt og ukendt kammermusik vil blive præsenteret på årets masterclass. Her bliver den nye generations unge og fremadstormende musikere fra ind- og udland coachet af årets professorer og mødes i et
spændende musikalsk samspil. Musikken samler nationaliteter, sproglige barriere, aldersforskelle, og samfundslag og møder publikummet i nuet. Vi har alle brug for kultur, – noget der samler os. Så lad os igen samles og nyde musikkens favnende klange!
Henrik Brendstrup har, som kunstnerisk leder, igen i år sammensat et stjernehold af professorer. Vi glæder til at spille i kirkens dejlige akustik, og møde det trofaste publikum.
Anne-Marie Hjelm, der gennem 13 år har været den livgivende faktor til Hvide Sande Masterclass, takker af og overdrager dirigentstokken til sin datter, Sigrid Kongshøj-Munch som nu vil præsentere koncerterne.

 

Tirsdag den             22. september kl. 19.30: Professorernes koncert i Helligåndskirken

Onsdag den             23. september kl. 16: Koncert i Fiskeriets Hus, Nørregade 2B, 6960 Hvide Sande

Onsdag den             23. september kl. 19.30: Koncert i Helligåndskirken

Torsdag den            24. september kl.16: Koncert på Anker Fjord Hospice, Fjordengen 25, 6960 Hvide Sande

Torsdag den            24. september kl. 19.30: Koncert i Helligåndskirken

Fredag den              25. september kl. 16: Afslutningskoncert i Helligåndskirken

Lørdag den              26. september kl. 14: Ekstrakoncert i Ølgod Kulturhus, Vestergade 5, 6870 Ølgod
Lørdag den              26. september kl. 19.30: Ekstra koncert i Herborg kirke, Skolevej 43A, 6920 Videbæk

Billetter:

Billetter købes på www.hvidesande-masterclass.dk
Resterende billetter sælges ved indgangen til koncerterne.

Entré 100 kr., partoutkort 400 kr. Der er gratis adgang for børn og unge under uddannelse. Elever på folkeskoler, friskoler og musikskoler, gymnasier, efterskoler og børnehjem i storkommunen inviteres til frit at overvære undervisningen og koncerterne på Hvide Sande Masterclass.

 

Koncert 4. oktober 2020 kl. 19.30 i Lyngvig Kirke v. Den ukrainske folkemusikgruppe, Dyvohray

 

Koncert 22. november 2020 kl. 15:30 i Helligåndskirken v. Odense Kammerkor

 

Julekoncert 6. december 2020 kl. 19:30 i Helligåndskirken v. Maj-Britt Dørken og Hans Jørgen Øsgterby

2. august 2020
Koncert i Helligåndskirken med Gospelkoret Emmaus - entré 100 kr.
  Kl.: 16:00
4. august 2020
AFLYST - Alsang i Helligåndskirken. Sommer og sol i genforeningsåret ved organist Anne-Marie Hjelm
  Kl.: 19:30
11. august 2020
Orgelkoncert i Helligåndskirken ved organist Kai Krakenberg, Husum
  Kl.: 19:30
17. august 2020
Helligåndskirken: Åbningskoncert på Late Summer Festival - entré 100 kr.
  Kl.: 20:00
18. august 2020
Koncert i Lyngvig Kirke v. Helge Slaatto, violin, Anette Slaatto, viola, Frank Reinecke, kontrabas - entré 100 kr.
  Kl.: 21:00
19. august 2020
Haurvig Kirke: Koncert på Late Summer Festival - entré 100 kr.
  Kl.: 20:00
21. august 2020
Helligåndskirken: Koncert på Late Summer Festival - entré 100 kr.Helligåndskirken: Åbningskoncert på Late Summer Festival - entré 100 kr.
  Kl.: 20:00
23. august 2020
Koncert i Helligåndskirken med A Hymn for Lily - entré 100 kr.
  Kl.: 19:30
22. september 2020
Masterclass åbningskoncert ved professorerne i Helligåndskirken - entré 100 kr.
  Kl.: 19:30
23. september 2020
Masterclass koncert i Helligåndskirken - entré 100 kr.
  Kl.: 19:30
24. september 2020
Masterclass koncert i Helligåndskirken - entré 100 kr.
  Kl.: 19:30
25. september 2020
Masterclass afslutningskoncert i Helligåndskirken - entré 100 kr.
  Kl.: 16:00
4. oktober 2020
Koncert i Lyngvig Kirke - Den ukrainske folkemusikgruppe Dyvohray
  Kl.: 19:30
21. oktober 2020
Mini koncert - kirke-skole-sangdag
  Kl.: 11:00
22. november 2020
Koncert i Helligåndskirken v. Odense Kammerkor
  Kl.: 15:30
6. december 2020
Julekoncert i Helligåndskirken v. Maj-Britt Dørken og Hans Jørgen Østerby
  Kl.: 19:30
10. december 2020
Koncert i Haurvig Kirke med Skjern Messingkvintet og ELM-koret, Skjern
  Kl.: 19:30
31. januar 2021
Kyndelmisse koncert-gudstjeneste i Haurvig Kirke
  Kl.: 19:30

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten

20160821_102740

20160821_102740

anne marie hjelm

Anne Marie Hjelm
En produktion fra Kirkebladet.nu