Hvide Sande Masterclass 2018

 

Hvide Sande Masterclass vil blive afholdt for 12. gang fra den 16. til 23. september 2018.

På Hvide Sande Masterclass 2018 bliver der mulighed for at lytte til højt kvalificeret klassisk musik på 4 offentlige koncerter i Helligåndskirken i Hvide Sande. Musikken spilles af masterclass professorerne og årets fremragende deltagere. De 20 deltagere på Hvide Sande Masterclass 2018 vil blive udvalgt af masterclass professorene blandt de absolut største unge klassiske talenter i ind og udland. Der vil blive sat fokus på det kammermusikalske sammenspil og som noget epokegørende nyt, vil masterclass professorerne spille med i kammermusik ensemblerne både på masterclass lektionerne og på koncerterne.

Professor Henrik Brendstrup har sammensat en helt ny stab af masterclass professorer, som han har kendskab til fra sit eget mangeårige virke som professionel musiker og professor ved Det jyske Musikkonservatorium og på internationale masterclasses i Hvide Sande og ude i den store verden:

På klaver: Marianna Shirinyan, Armenien Professor i klaver ved konservatoriet i Oslo, NMH Norges Musikhøjskole. Marianna Shirinyan er desuden en yderst efterspurgt klaver solist overalt i hele Europa

På bratsch: Steven Dann, Canada Tilknyttet Glenn Gould School i Toronto som underviser i bratsch og kammermusik. Steven Dann er tidligere solobratschist fra flere store orkestre, bl.a. Concertgebouw i Amsterdam. Han har sin egen kammermusik masterclass og er en yderst erfaren kammermusiker.

På violin: Ernst Kovacic, Østrig Tilknyttet universitetet i Wien som underviser i violin. Ernst Kovacic er soloviolinist og dirigent samt kunstnerisk leder af flere ensembler og festivaler.

På violin: Daniel Rowland, England Soloviolinist, kammermusiker, primarius i Brodsky Quartet og professor ved Royal College of Music i London.

På cello: Henrik Brendstrup, Danmark Solocellist, kammermusiker og professor ved Det jyske Musikkonservatorium.

Hvert år har det været en meget stor glæde for deltagerne og professorerne at få lov at holde koncerter i Helligåndskirken, for den smukke, enkle kirke har en fantastisk skøn rumklang og dejlig atmosfære.  Kirkerummet er nemlig både under gudstjenesten og koncerten særlig egnet til at bringe os i kontakt med Guds skabende ånd og den åndfuldhed, der vil det gode og det skønne- også i musikken!

Glæden hos master class deltagerne har også været stor over at komme til Hvide Sande, – ikke mindst over tilhørernes interesse for undervisningen og koncerterne. – Forhåbentlig må dette års master class deltagere også drage glade hjem med gode minder om Hvide Sande menigheds støtte, – ja, hele Klittens støtte og opbakning til Hvide Sande Masterclass 2018!

Velkomne skal I alle være til stjernestunder i selskab med de unge, klassiske musik-talenter.
Bemærk at det er ganske gratis at overvære undervisningen i alle timerne!                                              Anne-Marie Hjelm

Koncerter på Hvide Sande Masterclass 2018:

Onsdag den 19. september kl. 19.30: Professorernes koncert i Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande.

Koncerten åbnes af Borgmester Hans Østergaard

Torsdag den 20. september kl. 16: Koncert på Anker Fjord Hospice, Fjordengen 25, 6960 Hvide Sande

Torsdag den 20. september kl. 19.30: Koncert i Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande

Fredag den 21. september kl. 16: Koncert i Fiskeriets Hus, Nørregade 2B, 6960 Hvide Sande

Fredag den 21. september kl. 19.30: Koncert i Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande

Lørdag den   22. september kl. 16: Afslutningskoncert i Helligåndskirken, Kirkevej 2, 6960 Hvide Sande

Søndag den 23. september kl. 14: Ekstra koncert i Ølgod Kulturhus, Vestergade 5, 6870 Ølgod

Koncerten åbnes af Kultur- og Kirkeminister Mette Bock

Søndag den 23. september kl. 19.30: Ekstra koncert i Herborg kirke, Skolevej 43A, 6920 Videbæk

Mandag den 24. september kl. 19.30: Ekstra koncert i Kulturhus Trommen, Bibliotekstorvet 1, 2970 Hørsholm.

Billetter købes ved indgangen til koncerterne. Billetpris: DKK 100

Der er gratis adgang for børn og unge under 20 år. Elever på folkeskoler, friskoler og musikskoler, gymnasier, efterskoler og børnehjem i storkommunen inviteres til frit at overvære undervisningen og koncerterne på Hvide Sande Masterclass

 

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten Logo

Kirke på Kysten

helligaandskirken

helligaandskirken

anne marie hjelm

Anne Marie Hjelm
En produktion fra Kirkebladet.nu